3. augusta 2016

Frankfurtské koleso

250 g masla., 250 g kryštálového cukru., 5 vajec., PL citrónovej šťavy., 125 ml mlieka., 350 g hladkej múky., 150 g škrobovej múčky., balíček prášku do pečiva., maslo na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy.,
Plnka: 400 g masla., 300 g práškového cukru., č žĺtky., 4 PL vanilínového cukru.,
Krokant: 25 g masla., 40 g kryštálového cukru., 125 g nasekaných mandlí., kandizované ovocie na ozdobenie.
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajcia, mlieko a citrónovú šťavu. Múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva zamiešame do maslovej zmesi. Cestom naplníme vymastenú a vysypanú formu a pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 180º C. Rúru vypneme a koláč v nej necháme ešte 10 minút. Maslo vyšľaháme a zapracujeme doň práškový a vanilínový cukor so žĺtkami. Tretinu krému naplníme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovým nadstavcom. Upečený korpus trikrát prekrojíme, naplníme maslovým krémom potrieme zvonka. Maslo rozpustíme, primiešame mandle, cukor a skaramelizujeme. Studeným krokantom ozdobíme veniec. Navrch nastriekame hviezdičky a každú ozdobíme kúskom kandizovaného ovocia.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára