3. augusta 2016

Kávový koláč

7 vajec., 125 g kryštálového cukru., balíček vanilínového cukru., 25 g hladkej múky., ČL prášku do pečiva., 150 g mletých lieskových orieškov., 150 g rozpustenej čokolády na varenie., tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy.,
Plnka: 3 ČL instantnej kávy., 2 PL vriacej vody., 600 g smotany na šľahanie., 3 balíčky stužovadla šľahačky., 2 balíčky vanilínového cukru., PL kryštálového cukru., 100 g kávovej čokolády.,
Vajcia spolu s cukrom a vanilínovým cukrom 8 minút šľaháme dopenista. múku zmiešame s práškom do pečiva preosejeme do misy k lieskovým orieškom. Polovicu múčnej zmesi dôkladne zamiešame do vajec, zvyšok iba zľahka primiešame rozpustenú čokoládu. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 24 cm a pečieme. 50 minút v rúre vyhriatej na 175º C. Po upečení necháme 5 minút chladnúť vo forme, vyklopíme a necháme na mriežke úplne vychladnúť. Veniec vodorovne prerežeme. Instantnú kávu rozpustíme a rozmiešame v horúcej vode. Šľahačku vyšľaháme spolu so stužovadlom, vanilínovým a kryštálovým cukrom dotuha. Do šľahačky primiešame kávu. Polovicu kávovej čokolády najemno nasekáme. Tretinu šľahačky zmiešame s čokoládou a natrieme na spodný diel venca. Zvyšný krém natrieme na veniec a dáme na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním zvyšnú čokoládu nastrúhame na dlhšie prúžky a ozdobíme ňou veniec.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára