5. augusta 2016

Mrkva a fenikel v citrónovej omáčke

3 hľuzy feniklu, 6 lyžíc olivového oleja, 500 g mrkvy, soľ, cukor, čierne korenie, mletý koriander
Omáčka: 2 žĺtka, soľ, korenie, cukor, 4 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice bieleho vínneho octu, 1 dl oleja, 3 lyžice kapár
Feniklové hľuzy umyjeme a očistíme. Nakrájame pozdĺžne na tenšie plátky. Na panvici rozohrejeme 4 lyžice oleja a plátky fenikla z každej strany opražíme. Potom vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri. Očistenú, umytú mrkvu, nakrájanú na pásiky, orestujeme v zvyšnom oleji, vložíme do hrnca, osolíme, pridáme cukor, trochu vody a 10 minút dusíme. Nakoniec scedíme. Žĺtok, soľ, mleté čierne korenie, cukor, citrónovú šťavu a ocot šľaháme šľahačom a postupne pridávame olej, kým nevznikne hustá masa. Do nej primiešame kapary a dochutíme. Mrkvu a feniklové hľuzy poukladáme na misu, osolíme a pokoreníme, posypeme mletým koriandrom a rovnomerne zalejeme citrónovo kaparovou omáčkou. Necháme 30 minút stáť. Pred podávaním môžeme ozdobiť koriandrovými lístkami. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára