5. augusta 2016

Špargľová polievka s teľacími knedličkami

1,5 kg bielej špargle, 1,5 l vody, soľ, štipka cukru, 10 g ságy vita, 200 g hrášku, 2 jemné teľacie klobásy, viazanička citrónovej medovky, 1,5 dl kyslej smotany
Špargľu umyjeme, očistíme, spodnú časť odrežeme a nakrájame na 3 cm dlhé kúsky. Šúpu zo šparglí a odrezané kúsky necháme zovrieť v posolenej vode so štipkou cukru a ságou vita. 15 minút varíme na miernom plameni, vývar scedíme a uchováme. Teľaciu zmes vytlačíme z čreva a primiesime k nej lístky umytej a najemno posekanej citrónovej medovky. Z masy vytvarujeme pomocou 2 ČL, ktoré občas namáčame do vlažnej vody, knedličky a vkladáme ich do osolenej vriacej vody. Varíme ich na miernom ohni 10 minút. Špargľu a hrášok uvaríme vo vývare. Polovicu špargle a hrášok vyberieme. Zo zvyšnej špargle a vývaru pripravíme pyré, do ktorého pridáme kyslú smotanu, dochutíme ho a vložíme odkvapkané teľacie knedlíčky, špargľu a hrášok. Môžeme zdobiť medovkou citrónovou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára