5. augusta 2016

Skladaná orechová torta

10 vajec., 200 g práškového cukru., 160 g hladkej múky., 4 PL kakaa., 200 g mletých vlašských orechov., tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy.,
Plnka: 280 g masla., 180 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 3 PL rumu., 80 g mletých vlašských orechov.,
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a za stáleho miešania pridávame cukor a žĺtky. Nakoniec primiešame múku. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Do jednej primiešame kakao, do druhej zomleté orechy, a tretia časť ostane zo základného cesta. Každé cesto osobitne upečieme v rúre vyhriatej na 180º C vo vymastenej a vysypanej tortovej forme. Maslo vymiešame dopenista, pridáme rum, orechy a dobre premiešame. Naspodok tortovej formy uložíme kakaový korpus, potrieme tretinou orechovej plnky, položíme orechový korpus, opäť potrieme plnkou a navrch uložíme svetlý korpus. Povrch aj boky torty potrieme zvyšným krémom. Zvyšok orechov nahrubo nasekáme a obložíme nimi boky torty. Povrch podľa fantázie dozdobíme polovičkami orechov a nakrájame.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára