5. augusta 2016

Torta s mandľami a čokoládou

250 g horkej čokolády alebo čokolády na varenie., 2 PL mlieka., 6 vajec., 130 g masla., 130 g práškového cukru., 130 g mletých mandlí., 2 PL hladkej múky., soľ., maslo na vymastenie formy., ríbezľový džem.,
Krém: 200 g mliečnej čokolády., 4 PL mlieka., 6 vajec.,  soľ., čokoládové hoblinky na ozdobu.,
Čokoládu polámeme, dáme do hrnca, na slabom ohni spolu s mliekom rozpustíme a pridáme maslo. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, primiešame mandle, múku a zmes vmiešame do čokolády. Bielky so štipkou vyšľaháme na tuhý sneh, vmiešame do čokoládovej zmesi a cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy. vložíme do rúry vyhriatej na 180º C a pečieme si 20 minút. Necháme vychlanúť. Čokoládu do krému polámeme, rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a pridáme mlieko. Žĺtky vmiešame do rozpustej čokolády. Bielky so štipkou soli opäť vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne vmiešame do čokoládovej zmesi. Korpus vodorovne rozpolíme, potrieme džemom, polovicu krému natrieme na spodnú časť korpusu, zakryjeme vrchnou časťou, jemne pritlačíme a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom hrubou vrstvou krému potrieme vrch a zvyšok boky torty a chladíme ďalšie 3 hodiny. Posypeme čokoládovými hoblinkami, nakrájame na kúsky a podávame.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára