5. augusta 2016

Černicová koruna

Cesto: 5 vajec., 130 g práškového cukru.,  vanilínového cukru., škoricový cukor., 1/2 balíčka prášku do pečiva., 160 g hladkej múky., 20 g mandľových lupenov., 30 g vlašských orechov.,
Jablková plnka: 800 g očistených na kocky pokrájaných jabĺk šťava z citróna., vanilínový cukor., 90 g kryštálový cukor., 400 ml jablkového džúsu., 200 ml vody., 2 krémové prášky zlatý klas.,
K tomu: tuk na vymastenie formy., černice na ozdobenie.,
Vajcia vymiešame do peny, pridáme cukor, škoricový vanilínový cukor a preosiatu múku s práškom do pečiva. Tortovú formu vymažeme tukom a posypeme posekanými orechami a mandľovými lupeňami Rovnomerne rozotrieme cesto a pečieme 30 minút pri teplote 180º C.
Jablková plnka: Do hrnca dáme jablká, džús, kryštálový cukor a varíme 5 minút. vo vode rozmiešame zlaté klasy a za stáleho miešania vlejeme do jablkovej zmesi. Uvaríme hustý krém, posypeme vanilínovým cukrom a necháme chvíľu vychladnúť.
Upečený korpus pozdĺžne prekrojíme. Vrchnú časť, dáme do formy, spodnú pokrájame na trojuholníky uložíme po obvode formy orechovou časťou ku kraju. Na korpus nalejeme plnku, do stredu koruny rozmrvíme zvyšky spodného korpusu a mandľové lupene. necháme riadne stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí opatrne odstránime bok formy a ozdobíme černicami, černice na vrchu trojuholníkov upevníme špáratkami.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára