1. augusta 2016

Panna catta s čokoládovým krémom

vanilkový struk., 500 g šľahačkovej smotany., 40 g kryštálového cukru., 6 plátkov čírej želatíny.,
Čokoládový krém: 80 g horkej čokolády., 1 až 2 PL osladenej čiernej kávy., PL stuženého pokrmového tuku., PL šľahačkovej smotany., PL mandľového likéru., mäta na ozdobenie.,
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme. Šľahačku s cukrom a vanilkovým strukom dáme do hrnca, na miernom ohni povaríme 8 minút a odstavíme. Želatínu namočíme do studenej vody. Vanilku vyberieme a za stáleho miešania rozpustíme v horúcej, nie vriacej šľahačke. Vanilkovú smotanu nalejeme do štyroch malých formičiek (150 ml) a dáme na 6 hodín do chladničky stuhnúť. Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a spolu s tukom ju rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Primiešame šľahačku, likér a kávu. Panna cottu uvoľníme z misiek nožom a vyklopíme na taniere. Vrch polejeme čokoládovým krémom. Ozdobíme mätou a ihneď podávame.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára