1. augusta 2016

Čokoládová torta s mandľami

8 žĺtkov., 140 g práškového cukru., 50 ml rumu., 6 bielkov., 100 g hladkej múky., 30 g škrobovej múčky., 50 g kakaa., 50 g mletých mandlí., 500 ml mlieka., balíček čokoládového pudingového prášku., 120 g kryštálového cukru., 200 g masla., 4 PL čerešňového likéru., 80 g čokoládovej polevy 12 kandizovaných čerešní., 2 PL strúhanej čokolády., tuk na vymastenie formy.,
Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme tukom, rúru predhrejeme na 200º C. Šesť žĺtkov vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom a rumom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spojíme ho so žĺtkami. Múku, škrobovú múčku a kakao preosejeme a spolu s mandľami vmiešame do vaječnej hmoty. Cesto nalejeme do formy a pečieme 35 minút. Tortový korpus po upečení necháme vychladnúť, 24 hodín odstáť a dvakrát ho vodorovne rozrežeme. Z mlieka, cukru, zo zvyšných žĺtkov a z pudingového prášku uvaríme puding. Maslo vymiešame dopenista a postupne po lyžiciach zamiešame do vychladnutého pudingu. Nakoniec primiešame likér a najemno postrúhanú čokoládovú polevu. Pláty korpusu natrieme krémom, položíme na seba a celý povrch torty potrieme krémom. Zvyšný krém nastriekame cukrárskym vrecúškom navrchh torty, ozdobíme čerešňami a ostrúhanou čokoládou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára