3. augusta 2016

Šišky plnené lekvárom

30 g masla., 30 g práškového cukru., 4 žĺtky., 3 dl mlieka., 30 g droždia., 500 g polohrubej múky., soľ., lyžička citrónovej šťavy., 2 lyžice rumu., lekvár., tuk na vyprážanie., práškový a vanilínový cukor na posypanie.,
Maslo vymiešame s cukrom a so žĺtkami pridáme vykysnutý kvások, ktorý pripravíme z trochy mlieka, cukru, múky a droždia, primiešame zvyšok mlieka a múky, soľ, citrónovú šťavu, rum a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska, naplníme lekvárom, šišky uzavrieme a vypražíme v rozohriatom tuku. Hotové posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára