13. augusta 2016

Špargľový šalát s teľacím mäsom

Mrkva, 3 kúsky stopkového zeleru, soľ, 350 g vareného teľacieho plátku, 500 g bielej špargle, ½ zväzku reďkovky, 3 lyžice vínneho octu, 8 lyžíc olivového oleja, čierne korenie, 20 g kapár, žerucha
Mrkvu, stopku zeleru a zelenú časť lahôdkovej cibuľky očistíme a nahrubo pokrájame. Povaríme na miernom ohni 20 minút v 1 l slanej vody. Mäso vložíme do vývaru a necháme 30 minút odstáť. Očistenú špargľu pokrájame šikmo na tenké látky a mierne posolíme. Biele časti lahôdkovej cibuľky, stopky zeleru a reďkovku očistíme a pokrájame na tenké plátky. Precedíme 0,15 l vývaru a dobre premiešame s octom, soľou, čiernym korením a olejom. Teľací filet pokrájame na tenké plátky a marinujeme 5 minút v náleve, potom vyberieme a necháme odkvapkať. Všetku zeleninu vložíme do nálevu, premiešame, pridáme kapary. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára