11. augusta 2016

Teplý fazuľový šalát s rybou

1 a 1/2 konzervy bielej fazule v prírodnom náleve., 400 g jemnej ružovej tresky "haddock", šťava z citróna., 6 lyžíc olivového oleja., 2 lyžice posekanej bazalky., mleté čierne korenie., soľ.,
V hrnci zohrejeme 2 lyžice oleja a vložíme do neho odkvapkanú fazuľu. Za občasného miešania ju na miernom ohni rozohrejeme. Tresku nakrájame na jemné pásiky. Dáme ich do hlbšej misy, polejeme citrónovou šťavou, posypeme posekanou bazalkou, mletým čiernym korením, premiešame a necháme chvíľu marinovať. Zohriatu fazuľu vložíme do misy, v ktorej budeme šalát podávať, posolíme ju (len trochu, lebo ryba je slaná), okoreníme, pridáme rybu s marinádou, polejeme zvyšným olejom a zľahka premiešame. Šalát podávame teplý. Ako nápoj sa odporúča ľahké ružové víno.
Tip - Ak máte dosť času, pred prípravou ponorte rybu na 30 minút do mlieka, aby sa zbavila soli. skôr ako rybu začnete krájať, dobre ju osušte. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára