5. augusta 2016

Zasnežené pečivo

vanilkový struk., 170 g práškového cukru., 380 g hladkej múky., 250 g zmäknutého masla alebo margarínu., vajce., žĺtok.,
Náplň: džem podľa vlastného výberu alebo čokoládovo orieškový krém.,
Ozdobenie: balíček polevy de luxe 35% kakao., balenie snehových vočiek.,
Na prípravu cesta vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, vyškriabeme z neho dužinu a zamiešame ju do práškového cukru. Na doske zmiešame múku, maslo alebo margarín, cukor s dužinou zo struku, vajce, žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Na pol hodinu uložíme do chladničky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary, naukladáme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečené pečivo necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme džemom alebo krémom. Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale. Polejeme povrch pečiva a ešte tekutú polevu ozdobíme cukrovými snehovými vločkami. Necháme stuhnúť a uložéme na chladné miesto.
Tip: Namiesto vanilínového cukru môžete použiť vanilkový cukor s prírodnou arómou pravej vanilky alebo semienka z vanilkového struku. Zvyšnú časť struku môžeme použiť pri príprave vareného vína alebo na zjemnenie rumu tak, že vložíme zvyšný struk priamo do fľaše.
Elektrická rúra 180º C., teplovzdušná rúra 160º C., plynová rúra stupeň 3., doba pečenia asi 12 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára