3. augusta 2016

Hroznové tortičky s vínnym krémom

150 g marcipánovej hmoty., 20 ml mandľového likéru., 50 g masla., vajce., bielok., 35 g hladkej múky., ČL prášku do pečiva.,
Plnka: 500 g hrozna., 250 ml bieleho vína., ½ balíčka práškového pudingu s vanilkovou príchuťou., balíček číreho tortového želé., 2 PL práškového cukru., maslo na vymastenie formičiek.,
Rúru predhrejeme na 180° C, formičky s priemerom asi 12 cm dobre vymastíme maslom. Marcipánovú hmotu nakrájame na malé kúsky a spolu s likérom a maslom vyšľaháme dopenista. Postupne zašľaháme aj celé vajce a bielok. Prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a zamiešame. Marcipánové cesto rozdelíme do formičiek, uhladíme a zhruba 20 minút pečieme. Upečené vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť. Hrozno umyjeme, prekrojíme a zbavíme jadierok. Do hrnca dáme 200 ml vína a privedieme do varu. Vo zvyšnom víne rozmiešame puding a pridáme ho k horúcemu vínu. Za stáleho miešania uvaríme krém. Potom ho necháme vychladnúť, porozdeľujeme do upečených tortičiek a navrstvíme hrozno. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Rozmiešame ho s vodou, cukrom a krátko povaríme. Mierne vychladnuté nalejeme na tortičky a necháme stuhnúť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára