3. augusta 2016

Vysoká jablková torta

250 g polohrubej múky., 250 g hladkej múky., 250 g práškového cukru., 250 g margarínu (hera)., prášok do pečiva., 3 vajcia., 15 g kakaa.,
Plnka: kg očistených, nastrúhaných jabĺk., lyžička škorice., vanilínový cukor., 100 g práškového cukru., 100 g nasekaných orechov.,
Poleva: 100 g práškového cukru., 30 g kakaa., 30 g masla., lyžica mlieka.,
Šľahačka: šľahačka v prášku., 150 g mlieka.,
Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na 2 rovnaké časti. Do jednej časti zamiešame kakao. Cestá dáme na hodinu do chladničky., Každé cesto rozdelíme na 3 časti, z každej vyvaľkáme kruh o priemere 24 cm. Pri teplote 180º C predpečieme 10 minút 3 kakaové a 2 svetlé korpusy. Tortovú formu o priemere 24 cm vymastíme tukom. Na dno formy uložíme kakaový korpus, natrieme plnku, priložíme biely korpus a opakujeme dovtedy až naplníme všetky korpusy. Na vrch položíme surový biely kruh cesta. Vrch vyrovnáme, popicháme vidličku a celú tortu pečieme 40 - 50 minút pri teplote 170º C.
Šľahačka: Z práškovej šľahačky a mlieka vyšľaháme tuhú šľahačku.
Plnka: Suroviny na plnku zmiešame.
Suroviny na polevu zmiešame a vylejeme na ešte horúcu tortu. Necháme úplne vychladnúť. Tortu ozdobíme šľahačkou a kúskami jablka.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára