3. augusta 2016

Kokosovo marhuľová dobrota

Linecké cesto: 300 g hladkej múky., 100 g práškového cukru., 120 g masla., 2 žĺtky., lyžička postrúhanej citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna., vanilínový cukor.,
Kokosové cesto: 4 bielky., 200 g krupicového cukru., 12 g kokosovej múčky., vanilínový cukor., 60 g krupice.,
Kakaové cesto: 200 g hladkej múky., 125 g masla., 75 g práškového cukru., 1/2 prášku do pečiva., žĺtok., lyžica kakaa.,
Marhuľová plnka: 4 vajcia., 150 g kryštálového cukru., 150 g hladkej múky., 1/2 prášku do pečiva., marhuľový kompót., lyžica rumu.,
Linecké cesto: Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme odležať 2 hodiny v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme na rozmer plechu a pomocou valčeka prenesieme na papierom vyložený plech.
Kokosové cesto: Bielky vyšľaháme do peny., pridáme cukor, vanilínový cukor a vyšľaháme do tuha. Primiešame kokos a krupicu. Cesto natrieme na linecké cesto a pečieme pri teplote 165 - 180º C asi 15 minút.
Kakaové cesto: Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme odležať 2 hodiny v chladničke. Polovicu cesta rozvaľkáme, navrch uložíme kúsky marhúľ a nastrúhame zvyšné cesto. Pečieme pri teplote 180º C asi 10 minút.
Marhuľová plnka: Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, primiešame múku s práškom do pečiva a pečieme pri teplote 220º C asi 5 minút. Plát pomrvíme, zmiešame s rozmixovanými marhuľami a rumom, dobre premiešame.
Na upečený kokosový korpus nanesieme marhuľovú plnku, priložíme upečeným kakaovým plátom. Po stuhnutí pokrájame.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára