2. augusta 2016

Mandarínkový zákusok

125 g masla., 120 g práškového cukru., 3 vajcia., 150 g hladkej múky., 40 g krémového prášku zlatý klas., lyžička prášku do pečiva.,
Mandarínková plnka: 2 mandarínkové kompóty., lyžica citrónovej šťavy., 3 lyžice práškového cukru., 40 g krémového prášku zlatý klas.,
Tvarohový krém: 250 g jemného tvarohu., 250 ml smotany na šľahanie (33%)., stužovač šľahačky., 100 g práškového cukru., šťava z citróna., 200 ml mlieka., 20 g krémového prášku zlatý klas., 40 g práškového cukru.,
K tomu: šľahačka a mandarínky na ozdobenie.,
Malo vymiešame s cukrom do peny, pridáme žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty zľahka vmiešame sneh a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a zlatým klasom. Pečieme v okrúhlej forme o priemere 23 cm vyloženej papierom na pečenie 35 minút pri teplote 180º C .
Mandarínková náplň: Zo šťavy z kompótu, cukru, citrónovej šťavy a zlatého klasu uvaríme hustú kašu. z kompótu odložíme asi 17 mandarínok na ozdobu, ostatné vmiešame do horúcej kaše.
Tvarohový krém: Z mlieka, 40 g cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Tvaroh rozmixujeme s cukrom, citrónovou šťavou, pridáme vychladnutý puding a šľahačku.
Vychladnutý korpus 3 x prekrojíme. Prv korpus rozmrvíme, asi 1/3 rozmrveného korpusu jemne vmiešame do tvarohového krému. Drobný korpus preložíme do formy a navrstvíme mandarínkovú náplň. Zakryjeme tretím korpusom a dáme na hodinu stuhnúť do chladničky. Odstránime bok formy. Vrch natrieme tvarohovým krémom, jemne potrieme aj boky. tortu obsypeme omrvinkami, ozdobíme šľahačkou a mandarínkami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára