6. novembra 2009

Kuracie prsia zapečené v zemiakovej kaši

600 g kuracích pŕs., soľ., mleté čierne korenie., drvená rasca., olej., 750 g zemiakov., vajce., lyžička masla., dl smotany., 80 g tvrdého syra.,
Kuracie prsia pokrájame na menšie porcie, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Na troche oleja ich z oboch strán opražíme a vyberieme na tanier. Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Scedíme, roztlačíme, pridáme vajce, maslo, smotanu a vymiešame na kašu. Polovicu kaše rozložíme do vymasteného malého pekáča, na ňu uložíme kuracie prsia, pokvapkáme výpekom a zakryjeme zvyšnou kašou. Uložíme do vyhriatej rúry a 10 minút zapekáme. Posypeme postrúhaným syrom a necháme ešte asi 5 minút zapekať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára