10. novembra 2009

Rybacia polievka

300 g mrazených morských rýb (lacnejšie druhy ako hoky., morská šťuka...)., olej., cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., soľ., mleté čierne korenie., drvená rasca., mletá červená paprika., 100 g údenej slaniny., zeleninová paprika., rajčiak., dl smotany., lyžica hladkej múky., petržlenová vňať.,
Umyté mrazené ryby pokrájame na väčšie kúsky, osolíme a prudko opečieme na rozohriatom oleji. Ryby vyberieme a vo výpeku opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, očistenú pokrájanú zeleninovú papriku, posypeme mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Varíme do polomäkka. Do vývaru vložíme opečené ryby, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a varíme domäkka. Údenú slaninu pokrájame na kocky, opražíme, posypeme múkou, premiešame a zalejeme smotanou.  Vlejeme do polievky, pridáme pokrájaný rajčiak a za občasného miešania krátko povaríme. Pred podávaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára