10. novembra 2009

Jablkové palacinky

2 vajcia., 4 dl mlieka., štipka soli., 80 práškového cukru., 120 g polohrubej múky., 4 jablká., olej., vanilkový cukor., štipka mletej škorice., lyžica maizény.,
Vajcia rozšľaháme v mlieku, pridáme soľ, práškový cukor, múku a vymiešame na hladké cestíčko. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky, jedno postrúhame na strúhadle a zvyšné pokrájame na kocky. Postrúhané jablko vmiešame do cestíčka a na vymastenej panvici postupne upečieme tenké palacinky. Pokrájané jablká vložíme do hrnca, zalejeme 2 dl vody, osladíme vanilkovým cukrom, posypeme škoricou a krátko povaríme. Pridáme maizénu a za stáleho miešania necháme stuhnúť. Jablkovú plnku naplníme palacinky a môžeme ozdobiť šľahačkou alebo len posypeme práškovým cukrom a mletou škoricou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára