10. novembra 2009

Srnčie stehno na zelenine

600 g srnčieho stehna., 100 g údenej slaniny., soľ., 4 zrnká borievok., 150 g koreňovej zeleniny., cibuľa., dl červeného vína., soľ., brusnicový kompót.,
Marináda: 2 lyžice octu., 5 dl vody., soľ., 2 bobkové listy., cibuľa., olej.,
Odblanené srnčie stehno prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a vložíme do hlbšej nádoby a zalejeme marinádou. Uložíme na chladné miesto a marinujeme 12 hodín. Mäso vyberieme z marinády, osušíme a prudko opečieme na oleji. Pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, borievky a osolíme. Podlejeme červeným vínom a pečieme. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou. Upečené mäso vyberieme a koreňovú zeleninu rozmixujeme. Podávame s brusnicovým kompótom.
Marináda: Vodu a ocot privedieme do varu, osolíme, pridáme bobkový list, očistenú pokrájanú cibuľu a varíme 5 minút. Necháme vychladiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára