16. decembra 2009

Angreštové koláčky


600 g listového těsta., 250 g čerstvého nebo kompotového angreštu., 40 g pískového cukru., 2 vejce., 80 g mandlových lupínků 2 lžíce meruňkové marmelády., 350 g mléka., vanilkový pudink.,  2 lžíce zakysané smetany., vanilinový cukr.,
Listové těsto rozválíme na mírně pomoučeném válu na placku. Kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrojíme kolečka (o průměru asi 8 cm). V polovině koleček vykrojíme ještě menší kolečka. Mezikruží potřeme bílkem a přilepíme je na plná kolečka. Okraje těsta ozdobně narýhujeme a potom potřeme rozšlehaným žloutkem. Koláčky upečeme dozlatova v dobře předehřáté troubě. Malá kolečka upečeme také. Použijeme je na ozdobu. Ještě horké korpusy potřeme rozehřátou marmeládou, aby se leskly, a posypeme opraženými mandlovými lupínky. Z cukru, pudinkového prášku a mléka uvaříme krém. Kastrol sejmeme z plotýnky a do chladnoucího krému vmícháme žloutek, který jsme rozšlehali ve smetaně, a nakonec bílkový sníh oslazený vanilinovým cukrem. Hustý krém naneseme lžičkou na koláčky. Ozdobíme ovocem a přiklopíme víčky.       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára