22. decembra 2009

Čokoládové guľôčky

80 g práškového cukru., vanilínový cukor., 50 g olúpaných nasekaných mandlí., 2 PL hrozienok namočených v rume., 20 g kakaa., 2 bielka., 200 g rozdrvených piškót., 2 PL rumu.,
Na zdobenie: tmavá poleva., pestrá ozdobná posýpka., 
Všetky prísady na cesto dáme do misky ručne premiesime až vznikne kakaové cesto. Z cesta urobíme 35 - 40 rovnakých kúskov, ktoré zľahka obalíme v práškovom cukre. Z každého kúsku urobíme guličku a dáme vychladnúť do chladničky. Polevu vyberieme z obalu a dáme do vodného kúpeľa rozpustiť.
Zdobenie: Guličku napichneme na špičku špajle a namočíme do rozpustenej polevy. Opatrne stiahneme zo špajle na kuchynskú mriežku a ihneď posypeme ozdobnou posýpkou. Necháme stuhnúť. Potom guličky opatrne preložíme do papierových košíčkov a pred servírovaním uchovávame v chlade.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára