23. decembra 2009

Torta s jablkami a tvarohom


200 g hladkej múky, na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva, 80 g práškového cukru, vanilínový cukor, štipka soli, vajce, 120 g mäkkého masla alebo margarínu
Na posypanie cesta: 3 olúpané na hrubom strúhadle nastrúhané jablká, 1/2 škoricového cukru
Na plnku a obloženie: 750 g mäkkého tvarohu, 40 g solamylu, 120 g práškového cukru, vanilínový cukor, trochu nastrúhanej citrónovej kôry z omytého citróna, 3 žĺtky, 3 bielky, 5 menších jabĺk, 1/2 škoricového cukru
Suroviny na cesto v mise ručne premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme na 15 minút do chladu. 2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno tortovej formy priemeru 26 cm. Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom. Suroviny na plnku okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme. Olúpané jablká nakrájame na osminky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rozohriatej rúry a pečieme. Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť. Potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Pomocou noža oddelíme od okraja formy a servírujeme. Uchovávame v chlade.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára