11. decembra 2009

Citrónové linecké pečivo

300 g hladkej múky., 150 g masla alebo margarínu., 100 g práškového cukru., žĺtok., balíček vanilínového cukru., šťava z citróna, postrúhaná kôra z citróna.,
Citrónová poleva: 150 g preosiateho práškového cukru., 2 PL citrónovej šťavy., PL oleja.,
Malinová poleva: 100 g práškového cukru., KL horúcej vody., KL malinového sirupu.,
Suroviny zmiesime, cesto dáme do mikroténového vrecka do chladu odpočinúť na 2 hodiny, potom ho vyvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary (hviezdičky, srdiečka). Poukladáme ich na plech, pečieme 10 - 12 minút pri teplote 160 - 180 stupňov C. Po vychladnutí zlepíme pikantným džemom, polejeme polevou a ozdobíme. 
Citrónová poleva: Suroviny dobre vymiešame až do zhustnutia. Na keksy polevu nanášame nožíkom alebo lyžičkou.
Malinová poleva: Suroviny dobre vymiešame.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára