13. decembra 2009

Smotanovo jahodové kocky


6 vajíčok., 6 PL cukru., 6 PL hladkej múky., 
Jahodové želé: 8 plátkov želatíny (alebo 3 vrecúška čírej želatíny)., 5 dl jahodového kompótu., 2 dl vody., 3 PL cukru., téglik šľahačky., 2 vanilínové cukry.,
Čerešňové želé: 4 plátky želatíny (alebo vrecúško čírej želatíny)., 5 dl sladkej čerešňovej šťavy z kompótu.,
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, vymiešame žĺtky a zľahka múku. cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 250 - 300 stupňov C.
Jahodové želé: Želatíny dáme do trošky vody na 5 - 10 minút, zalejeme 2 dl vody a pridáme 3 lyžice cukru. Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom. Želatínu vyžmýkame, pridáme do rozmixovaných jahôd a pomaly vmiešame do šľahačky. masu vylejeme na korpus, rozotrieme a dáme do chladničky stuhnúť.
Čerešňové želé: Napučanú želatínu vmiešame do šťavy. Keď začne tuhnúť, vylejeme ju na jahodové želé. Stuhnuté pokrájame na kocky a ozdobíme šľahačkou a čerešňami alebo jahodami.       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára