14. decembra 2009

Rezy s orechovou a čokoládovou polevou


6 vajec., 9 vrchovatých PL práškového cukru., 4 PL vody., 9 vrchovatých PL múky (4 PL polohrubej a 5 PL hladkej)., 1/2 prášku do pečiva., 6 PL oleja., 
Krém: 370 g masla alebo margarínu., 70 g hladkej múky., 5 dl mlieka., 180 g kryštálového cukru., 100 g pomletých orechov., PL kakaa., vrecúško vanilkového pudingu bez varenia.,
Čokoládová poleva: 100 g várovej čokolády., 80 g tuku.,


Žĺtky., 8 PL cukru a 4 PL vody šľaháme do spenenia. Primiešame múku s práškom do pečiva a potom postupne olej. Bielky s lyžicou cukru vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do pripravenej masy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 150 stupňov C a pečieme asi 30 minút. Upečený plát necháme vychladnúť, na bokoch nožom obrežeme, z plechu vyklopíme a papier stiahneme. Dve tretiny plátu použijeme na vysoké rezy a jednu tretinu na nízke. Väčší plát prerežeme na polovicu a každú prerežeme vodorovne na dva pláty. Získame č vrstvy, ktoré naplníme orechovým krémom. Vrch potrieme orechovou polevou a ozdobíme. Menší plát prerežeme vodorovne, naplníme kakaovým krémom a polejeme čokoládovou polevou. 
Krém: 70 g masla a múku popražíme do spenenia, pridáme mlieko a cukor a uvaríme kašu, pudingový prášok a dobre vymiešame. Asi štvrtinu krému ochutíme kakaom, ostatný krém orechami.
Čokoládová poleva: Suroviny vymiešame vo vodnom kúpeli.
Vysoké rezy polejeme kúpenou orechovou alebo karamelovou polevou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára