19. decembra 2009

Rezy s anjelskými krídlami


125 g nastrúhaného marcipánu., 5 vajec., balíček vanilínového cukru., 175 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva., 75 g rozpusteného masla alebo margarínu., 
Na tvarohovú náplň 250 g tučného tvarohu., balíček vanilkového cukru., 100 g práškového cukru., balíček želatíny v prášku., 2 PL rumu., 250 ml smotany na šľahanie., 
Na ovocnú náplň: 500 g kompótového červeného ovocia (jahody, višne, ríbezle)., balíček červeného tortového želé., 200 ml vody alebo šťavy z kompótu., 2 zarovnané PL cukru., 
Na prípravu cesta ušľaháme marcipán, vajcia a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie (asi 7 minút). Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do misy a vaječnou penou a spolu s maslom alebo margarínom zamiešame. Cesto vylejeme na vymastený plech (30 x 40 cm), uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Na tvarohovú náplň ručne vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom do hladkej konzistencie. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme s rumom a dôkladne vmiešame do pripraveného tvarohu. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do náplne. Náplň dáme do cukrárenského vrecka s veľkým otvorom v tvare hviezdičky a na vychladnutý korpus nastriekame pruhy vzdialené od seba asi 5 cm. Uložíme na hodinu do chladničky. Na ovocnú náplň necháme ovocie na sitku odkvapkať. Zmiešame tortové želé s ovocím a šťavou alebo vodou a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme zo sporáka a opatrne nanesieme na korpus medzi tvarohovú náplň. Uložíme na hodinu do chladničky.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára