8. decembra 2009

Čokoládové rezy s kokosom

6 bielkov., 100 g práškového cukru., 6 žĺtkov., 100 g práškového cukru., 125 ml studenej vody., 300 g polohrubej múky., kypriaci prášok do pečiva., 30 g kakaa., 
Na čokoládový krém: 250 g mäkkého masla., krémová čokoládová náplň., 200 ml studeného mlieka., 2 - 3 PL cukru., 150 g mletého kokosu.,
Na polevu: tmavá poleva., 50 g tuku na pečenie.,
Na posypanie: trochu mletého kokosu.,
Z bielkov a 100 g práškového cukru ušľaháme tuhý sneh. Vo veľkej nádobe vyšľaháme žĺtky so 100 g práškového cukru a vodou do peny. Dôkladne premiešame múku, kypriaci prášok a kakao. do našľahaných žĺtkov za stáleho šľahania (na 1. stupni šľahača) prilievame olej, vmiešame sneh a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Hladké cesto vylejeme na vymastený a vysypaný pech (30 x 40 cm) a uhladíme. Dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme vychladnúť. 
Na prípravu krému najprv dôkladne vyšľaháme maslo do peny. Potom pripravíme krémovú náplň podľa návodu na obale (vyšľaháme len s mliekom) a nakoniec do nej zašľaháme kokos. do maslovej peny po lyžiciach krátko zašľaháme krémovú náplň. Krém natrieme na korpus a uhladíme. Tmavú polevu vyberieme z vrecúška, dáme do misky, pridáme k nej tuk a vo vodnom kúpeli rozpustíme, občas zamiešame. Natierame na múčnik, ešte než poleva celkom stuhne, posypeme kokosom a nakrájame na rezy. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Uchovávame v chlade.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára