8. decembra 2009

Bábovka Mravenisko

250 g mäkkého masla alebo margarínu., 200 g práškového cukru., vanilínový cukor., 5 žĺtkov., 125 ml vaječného likéru., 5 bielkov., 50 g práškového cukru., 300 g hladkej múky., 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva., 60 g ozdobnej ryže., 
Na potretie: 3 - 4 PL teplej marmelády., 
Na polevu: tmavá poleva.,
Na ozdobenie: ozdobná ryža tmavá.,
Maslo alebo margarín vyšľaháme s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami do peny. Pridáme vaječný likér. Bielky vyšľaháme s 50 g práškového cukru na tuhý sneh a dôkladne premiešame so žĺtkovou penou. Múku zmiešame s kypriacim práškom a spolu s ozdobnou ryžou za stáleho šľahania (na 1. stupni šľahača) pridáme do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a vyklopíme. Vychladnutú bábovku potrieme marmeládou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a bábovku polejeme. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a bábovku polejeme. Polevu rozotrieme pierkom a na ešte nestuhnutú polevu  nasypeme ozdobnú ryžu. Polevu necháme úplne stuhnúť. bábovku uchováme zakrytú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára