13. decembra 2009

Linecké oká

320 g hladkej múky., štipka soli., 1/2 balíčka škoricového cukru., 100 g práškového cukru., 60 g mäkkého masla., balenie vanilínového cukru., 100 strúhaných mandlí (alebo orechov)., 1/2 fľašky citrónovej arómi., 190 g studeného margarínu na krájaného na kúsky.,
Na zlepovanie: 200 g marmelády.,
Na posypanie: práškový cukor s vanilkovou príchuťou.,
Múku preosejeme na plech. Postupne pridajte ostatné suroviny a vymieste na hladké cesto, ktoré nechajte potom 1/2 hodiny stáť v chlade. Vychladnuté cesto rozvaľkajte na doske asi na hrúbku 3 mm a vykrajujte z cesta kolieska o priemere asi 5 cm. Na polovice koliesok vykrojte do stredu 3 dierky (oká) a ukladajte na papierom vyložený plech. Plech vložte do strednej časti predhriatej rúry. Hneď po upečení uvoľnite keksy z plechu a nechajte vychladnúť. Nevydierkované kolieska potrite na spodnej strane marmeládou, ostatné posypte práškovým cukrom a po jednom z každého druhu navzájom miernym tlakom spojte.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára