14. decembra 2009

Citrónové rezy


10 vajec., 250 g práškového cukru., z citróna šťava i kôra., 200 g práškového cukru do snehu., 100 g zemiakovej múčky solamyl., 100 g hrubej múky., 
Citrónový krém: 1/4 l mlieka., PL zemiakovej múčky., 250 g masla., 150 g práškového cukru., z citróna šťava i kôra., celé vajce., 
Poleva: 250 g práškového cukru., 2 PL citrónovej šťavy., PL horúcej vody.,
Žĺtky, 250 g práškového cukru., citrónovú šťavu i kôru vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne vmiešame zvyšný cukor a sneh pridáme k žĺtkam. Po troške prisýpame múku rozmiešanú so zemiakovou múčkou.
Citrónový krém: Do mlieka dáme zemiakovú múčku, dobre vymiešame a uvaríme hustú kašu. Na práškový cukor nakvapkáme citrónovú šťavu, pridáme maslo a vymiešame na penu. Vychladnutú kašu po čiastkach pridávame k vymiešanému maslu a nakoniec pridáme celé vajce. 
Poleva: Všetky suroviny vymiešame do peny  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára