9. decembra 2009

Škoricové slimáčiky

150 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva., 50 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 60 g zmäknutého masla., štipka soli., 7 PL smotany na šľahanie., 
Na posypanie: 9é h cukru., balíček škoricového cukru., 
Na potretie: trochu rozpusteného masla., 
Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, vanilínový cukor, maslo, soľ a smotanu a elektrickým ručným šľahačom s hákmi na miesenie alebo ručne vareškou vypracujeme cesto. Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik hrubý asi 3 mm, ktorý zľahka potrieme maslom. Cukor zmiešame so škoricovým cukrom, cesto husto posypeme a cukor jemne zatlačíme váľkom do cesta. Cesto pozdĺžne zrolujeme, pevne pritlačíme a uložíme na hodinu do mrazničky. Roládu rozkrájame na plátky hrubé asi 5 mm a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť na plechu.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára