19. decembra 2009

Orieškovo kávová torta


6 bielkov., balíček vanilínového cukru., 220 g cukru., 200 g mletých vlašských orechov., 40 g hladkej múky., zarovnaná PL kakaa., štipka mletej škorice., 
Na náplň: 500 ml vlažného mlieka., 100 g cukru., 3 zarovnané KL rozpustenej kávy., balíček zlatého klasu., 250 g mäkkého masla.,
Na posypanie: mleté orechy., kakao., práškový cukor.,
Na prípravu cesta ušľaháme bielka s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom. Postupne pridávame cukor a vyšľaháme do tuha. Orechy, múku, kakao a škoricu dobre premiešame a opatrne vmiešame do vyšľahaných bielok. Cesto rozdelíme na 5 dielov. 1/5 cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru okrúhleho plátu s priemerom asi 26 cm. Pečieme v rozohriatej rúre. Upečený korpus vyklopíme na cukrom posypaný papier na pečenie a papier zvrchu stiahneme. Rovnakým spôsobom upečieme zvyšné 4 pláty. Na náplň pripravíme zlatý klas podľa návodu na obale so zadaným množstvom mlieka, cukru a kávy. Za častého miešania necháme puding vychladnúť. Maslo vyšľaháme od peny a v dvoch fázach rýchlo vmiešame do vychladnutého pudingu. Pláty spojíme 2/3 hotového krému. Polovicu zvyšného krému potrieme vrch a okraje torty. Zvyšný krém dáme do zdobiaceho cukrárenského vrecka a tortu ozdobíme. Tortu posypeme mletými orieškami, kakaom a práškovým cukrom. Hotovú tortu dáme na 1/2 hodiny do chladničky.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára