18. decembra 2009

Prírodný rezeň na šampiňónoch


2 cibule., 400 g šampiňónov., 4 bravčové rezne., 6 PL oleja., soľ., mleté čierne korenie., 250 ml smotany na šľahanie., 2 PL nasekanej petržlenovej vňate., 4 PL bieleho vína.,
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame, šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky. Rezne opláchneme studenou vodou a osušíme. Na panvici zohrejeme 4 PL oleja, rezne z každej strany opekáme asi 4 minúty. Osolíme, okorením, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na panvicu do výpeku dáme cibuľu, šampiňóny, 2 PL oleja a opečieme. Podlejeme asi dvomi decilitrami vody, prilejeme smotanu, necháme prevrieť, primiešame nasekanú vňať, nakoniec vmiešame víno. do horúcej omáčky vložíme rezne, ako prílohu odporúčame ryžu.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára