21. decembra 2009

Broskyňový koláč s hviezdičkami


400 g hladkej múky., 3 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva., 3 vrchovaté PL kakaa., 160 g cukru., balíček vanilínového cukru., štipka soli., 4 vajcia., 200 ml oleja., 200 ml perlivej vody., 
Na obloženie: broskyňový kompót (500 g po odkvapkaní)., 3 PL šťavy z kompótu., 
Na náplň: 500 ml smotany na šľahanie., balíček škoricového cukru., KL rumovej arómy (PL rumu)., 4 vrchovaté PL práškového cukru., 2 balíčky smeta-fixu.,
Na ozdobenie: 2 vrchovaté PL kakaa.,
Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, olej a perlivú vodu a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vymiešame do hladkého cesta. Cesto nalejeme na vymastený plech a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Broskyne necháme na sitku odkvapkať. Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu. Broskyne nakrájame na kúsky a uložíme na korpus. Na prípravu náplne ušľaháme smotanu, škoricový cukor, rumovú arómu alebo rum, práškový cukor a smeta-fix elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Šľahačkovú náplň natrieme na korpus s broskyňami a uhladíme. Uložíme na hodinu do chladničky. Z tvrdého papiera vystrihneme hviezdičky a podľa obrázku koláč posypeme kakaom a nakrájame na rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára