15. decembra 2009

Medové zemiakové rezy s jablkovou plnkou

500 g hladkej múky., balíček prášku do pečiva., balíček vanilínového cukru., 1/2 KL mletej škorice., 1/2 KL postrúhanej citrónovej kôry., 130 g práškového cukru., 60 g pomletých orechov., 200 g uvarených postrúhaných zemiakov., 3 PL medu., 2 PL mlieka., 2 vajíčka., 100 g rastlinného tuku.,
Plnka: 800 g jabĺk., 150 g kryštálového cukru., vanilkový puding., 4 rozdrvené klinčeky., na špic noža škorice., dl vody., 80 g pomletých orechov.,
Med, mlieko a tuk nahrejeme, pridáme rozšľahané vajcia, vanilínový cukor, škoricu a postrúhanú citrónovú kôru. Zmes vlejeme do preosiatej múky zmiešanej s práškom do pečiva, pridáme cukor, orechy a postrúhané zemiaky. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré na 2 hodiny odložíme na chladné miesto. Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme ich. Plech vymastíme, položíme vyvaľkaný plát, natrieme jablkovou plnkou a prikryjeme druhým plátom. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Plnka: Jablká očistíme a postrúhame, pridáme vodu, cukor, škoricu a klinčeky. uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej jablkovej kaše pridáme puding a orechy.       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára