17. decembra 2009

Pikantné rezne na paprike

500 g papriky., hlávku bielej kapusty., strúčik cesnaku., 8 menších bravčových rezňov., mleté čierne korenie., PL hladkej múky., 2 PL oleja., soľ., 150 ml bieleho vína., 2 PL pomarančovej šťavy., čili.,
Papriku a kapustu očistíme, nakrájame na rezance, umyjeme. Cesnak ošúpeme, nadrobno nasekáme. Mäso umyjeme, osušíme, mierne naklepeme, okoreníme, obalíme v múke, z oboch strán prudko opečieme na oleji, osolíme a odložíme na teplé miesto. Papriku, kapustu, cesnak dáme do výpeku, opražíme, podlejeme bielym vínom pomarančovou šťavou, znížime teplotu a udusíme. Dochutíme soľou, mletým korením a čili. Rezne podávame so zeleninou a ryžou alebo so zemiakovými hranolčekmi.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára