14. decembra 2009

Tvarohová torta


1/4 l mlieka., 4 žĺtky., 250 g jemného tvarohu., 2,5 dl šľahačky., balíček (10 g) čírej želatíny bez cukru., 180 g práškového cukru., nastrúhaná kôra z citróna., balíček vanilínového cukru., balíček okrúhlych piškót., rum alebo ovocná šťava.,
V troške mlieka namočíme želatínu. Žĺtky vymiešame s cukrom. Citrónovú kôru dáme do mlieka a dobre ho zahrejeme. Horúce mlieko precedíme, vylejeme na želatínu, aby sa rozpustia, pridáme žĺtkovú masu a tvaroh a premiešame. Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme a do nej pomaly vlejeme žĺtkovo tvarohovú masu. Vopred si pripravíme tortovú formu, na jej dno dáme alobal a dve vrstvy piškót, ktoré pokropíme rumom alebo šťavou. Potom nalejeme žĺtkovo tvarohovú masu a tortu odložíme do chladničky na niekoľko hodín. Vrch ozdobíme kakaom. (Z papiera vystrihnuté hviezdičky položíme na tortu a kakao nesypeme cez jemné sitko. Papierové hviezdičky opatrne odstránime.)      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára