18. decembra 2009

Marhuľový koláč s müsli


250 g špaldovej múky., 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva., 50 g trstinového cukru., balíček vanilínového cukru., 200 g kyslej smotany., 70 ml oleja., 
Na marhuľovú náplň: 400 g marhúľ nakrájaných na malé kúsky., 250 g marhuľového jogurtu., 2 vajcia., 30 g jemného kukuričného škrobu., 
Na náplň z müsli: 100 g mäkkého masla., 80 g cukru., 2 PL smotany na šľahanie., 150 g rozdrvených chrumkavých medových müsli., 
Na prípravu cesta zmiešame všetky suroviny v mise a pomocou elektrického ručného šľahača s miesiacimi metlami vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme plochý valček, prenesieme ho na vymastený plech (30 x 40 cm) a rovnomerne cesto rozotrieme. Na prípravu marhuľovej náplne zmiešame nakrájané kúsky marhúľ s marhuľovým jogurtom, vajciami a kukuričným škrobom a náplň rozotrieme na pripravené cesto. Na prípravu náplne z müsli povaríme za stáleho miešania asi 2 minúty maslo, cukor a smotanu. Odstavíme zo sporáka, primiešame müsli a všetko dôkladne premiešame. Touto zmesou rovnomerne polejeme koláč. Pečieme v rozohriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť a servírujeme.        

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára