11. decembra 2009

Piškótové pečivo

2 vajcia., toľko cukru, koľko vážia 2 vajcia., toľko hladkej múky koľko váži vajce.,
Čokoládový krém: 50 g masla alebo margarínu., 70 g čokolády na varenie.,
2 žĺtky vymiešame s cukrom na penu, pridáme múku a sneh z 2 bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech dáme rovnaké množstvo cesta lyžičkou. Pečieme 8 minút pri teplote 160 - 180 stupňov C, potom ešte teplé placky pomocou varešky stočíme do kornútikov alebo do trubičiek. Naplníme čokoládovým krémom a ozdobíme posekanými mandľami.
Čokoládový krém: Suroviny dáme zmäknúť a dobre vyšľaháme. Naplníme papierovým kornútikom, na ktorom urobíme väčší otvor a krém do pečiva nastriekame.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára