23. decembra 2009

Tvarohová torta s jahodami


200 g hladkej múky, 1/2 zarovnanej KL kypriaceho prášku do pečiva, 50 g práškového cukru, vajce, 100 g mäkkého masla alebo margarínu
Plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 130 g práškového cukru, vanilínový cukor, 4 žĺtky, 2 KL citrónovej arómy, 50 g na miernom ohni rozpusteného masla, 4 bielky
Želé: 500 g čerstvých, očistených a na plátky nakrájaných jahôd, 250 ml ovocnej šťavy, 3 PL cukru, tortové želé červené, trocha nasekaných mätových lístkov
Suroviny na cesto v mise ručne premiesime. Vyklopíme na pomúčenú dosku a vypracujeme cesto. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát a vyplníme ním dno vymastenej tortovej formy priemeru 26 cm. Zo zvyšného cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty 4 cm vysoký. Suroviny na plnku okrem bielkov dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne ho vmiešame do pripraveného tvarohu. Náplň rovnomerne nalejeme na cesto a pečieme v rozohriatej rúre. Upečenú tortu necháme úplne vychladnúť. Pripravené jahody nakladieme na tvaroh tak, aby neostalo žiadne voľné miesto, aby želé nepretieklo. Tortu odložíme na chladné miesto. Tortu posypeme nasekanou mätou a pripravíme želé podľa návodu na obale a opatrne jahody zalejeme. Odložíme na 4 hodiny do chladu, opatrne odstránime okraj formy a servírujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára