7. decembra 2009

Piškóta

pohár (280 ml) krémovej majonézy., vanilkový cukor., 5 vajec., 1,5 pohára práškového cukru., pohár pšeničnej múky., pohár škrobovej múčky., PL prášku do pečiva., 3 PL ríbezľového džemu., čokoládová poleva., citrónová kôra., 
Bielky ušľaháme s cukrom na penu, pridáme žĺtky, múku, škrobovú múčku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešame krémovú majonézu a ľahko premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme v predhriatej rúre cca 40 minút pri 170 stupňov C. Upečenú piškótu prekrojíme, natrieme ríbezľovým džemom a zlepíme. Hotovú tortu potrieme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Povrch torty zdobíme ušľahanou šľahačkou a ovocím.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára