18. decembra 2009

Rezne s tvarohovou plnkou

4 teľacie rezne., soľ., mleté čierne korenie., viazaničku petržlenovej vňate., 2 strúčiky cesnaku., 4 PL masla., 100 g tvarohu., 2 PL oleja., 50 ml bieleho vína., 100 ml mäsového vývaru.,
Mäso umyjeme, osušíme, ostrým nožom rozrežeme tak, že urobíme taštičku, mäso osolíme, okoreníme. Vňať umyjeme, osušíme, nasekáme, cesnak ošúpeme, pretlačíme, spolu s vňaťou krátko opražíme na dvoch polievkových lyžiciach masla. Dochutíme soľou, korením, premiešame s tvarohom, plnkou naplníme rezne. Otvor uzavrieme dreveným špáradlom alebo kovovou ihlou. Zvyšné maslo a olej zohrejeme na panvici, mäso z každej strany pečieme 10 - 15 minút. Podlejeme vínom a vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale a udusíme domäkka. Podávame poliate výpekom, s opekanými zemiakmi,  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára