19. decembra 2009

Torta Ľadovec


6 bielkov., štipka soli., 300 g cukru., 
Na náplň: 6 žĺtkov., 70 g práškového cukru., 40 g preosiatej hladkej múky., balíček zlatého klasu., 500 ml mlieka., 250 g zmäknutého masla., 150 g práškového cukru., 200 g mletých vlašských orechov., balíček šľahačky v prášku., 125 ml mlieka., 
Na potrenie: 250 ml smotany na šľahanie.,
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov, soli a cukru tuhý sneh. Sneh naplníme do cukrárskeho vrecka so stredne veľkým hladkým otvorom. Na plechy vyložené papierom na pečenie nastriekame špirálovite dva korpusy a priemerom 26 cm. Plechy umiestnime hore a dolu do predhriatej rúry a pečieme. Počas pečenia necháme rúru pootvorenú. V prípade potreby plechy počas pečenia vymeníme. Snehové korpusy necháme dosušiť cez noc v pootvorenej vypnutej rúre. Na prípravu náplne zmiešame žĺtky, práškový cukor, múku a zlatý klas. Prilejeme mlieko a za stáleho miešania varíme, kým hmota nezhustne. Za častého miešania necháme vychladnúť. Maslo a práškový cukor ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do maslovej hmoty postupne po častiach zašľaháme pudingový krém. Do polovice vzniknutého krému zamiešame orechy. Okolo jedného snehového korpusu umiestnime okraj tortovej formy, nanesieme orechový krém a uhladíme. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale a zamiešame do zvyšného krému. Šľahačkový krém natrieme na orechovú náplň a uhladíme. Tortu uložíme na hodinu do chladničky. Smotanu na šľahanie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Z torty opatrne odstránime formu. vrchnú časť a okraje torty potrieme šľahačkou a tortu uložíme na 2 hodiny do chladničky. Druhý snehový korpus nalámeme na malé kúsky. Tortu posypeme kúskami korpusu a podávame.        

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára