23. decembra 2009

Šunkové rohlíčky


500 g hladkej múky., 1 droždie., 1 vajce., 2 kávové lyžičky soli., 40 g rozpusteného masla., 300 ml vlažného mlieka.,
Náplň: 150 g najemno nastrúhaného tvrdého syra., 200 g nahrubo nastrúhanej šunky., 2 kávové lyžičky kečupu., soľ., mletá sladká paprika., pizza korenie
Zdobenie: 1 rozšľahané vajce., štipku soli., sezamové semienka., mak
Do misky dáme múku, droždie, vajce, soľ, prilejeme maslo a vlažné mlieko. Všetko dôkladne spracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na steny misky. Cesto po povrchu posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Doba kysnutia je 60-90 minút. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 diely a na pomúčenej doske vymiesime 4 bochníčky. Každý bochníček vyvaľkáme na guľatú placku s priemerom asi 30 cm a radlíčkom ju rozkrájame na 8 trojuholníkov (ako pizzu). Príprava náplne - všetky suroviny na náplň v mise zmiešame. Na kratšiu stranu trojuholníkov dáme 1 polievkovú lyžicu náplne a cesto zavinieme do "rohlíčka". Rohlíček položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, trošku posolíme, posypeme semienkami, makom a pečieme v predhriatej rúre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára