6. decembra 2009

Korenené pečené hovädzie mäso zo šálu

800 g hovädzieho zo šálu., 1/2 bobkového listu., lyžička zeleného korenia., lyžička horčice., 4 lyžičky oleja., 4 skoré cibuľky., soľ., lyžica masla., 1/8 l mäsového vývaru., 1/8 l červeného vína., lyžička majzeny.,
Mäso odblaňte špicatým nožom. Polovicu bobkového listu a korenie roztlčte v mažiari na jemný prášok, zmiešajte s horčicou a dvomi lyžičkami oleja a touto zmesou potrite mäso. Cibuľu umyte, nakrájajte na rezance. Rozohrejte v pekáči 2 lyžice oleja, rýchle na ňom za stáleho miešania opečte cibuľku. Vložte mäso a dajte piecť do rúry. Hliníkovú fóliu potrite maslom, položte na ňu hotové upečené mäso, osoľte, pevne zabaľte a dajte odpočinúť na chladnom mieste. Šťavu z mäsa zrieďte mäsovým vývarom, primiešajte víno a zahustite majzenou. Priveďte do varu a varte pokiaľ sa nespojí. preceďte a omáčku dochuťte.
Tip: Mäso upečené do ružova nechajte pred rozkrojením ešte 10 až 15 minút odpočinúť. Budete tak mať dostatok času na prípravu omáčky zo šťavy a mäso potom nakrájate na úhľadné porcie.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára