14. decembra 2009

Kivi torta


3 vajcia., 3 PL kryštálového cukru., 3 PL hladkej múky.,
Krém: 2 dl mlieka., vanilínový cukor., 3 PL cukru., vrchovatá PL hladkej múky., 125 g masla alebo tuku., 
Želatína: vrecúško granulovanej čírej želatíny., 5 dl vody., citrónová šťava., 2 PL cukru
Bielky vymiešame s cukrom na tuhý sneh, metličkou primiešame žĺtky a potom zľahka múku. Vylejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 180 - 200 stupňov C. 
Krém: Do mlieka vsypeme cukor a múku za stáleho  miešania uvaríme kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo dopenista vyšľaháme, pridáme kašu a vymiešame. tortový korpus vyberieme z formy, potrieme krémom, poukladáme plátky kivi a mesiačiky pomaranča a zalejeme tuhnúcou želatínou. 
Želatína: Želatínu rozmiešame vo vode pridáme podľa chuti trochu citrónovej šťavy a cukru. Po 20 minútach zohrejeme asi na 5é stupňov C, odstavíme a keď začne tuhnúť, nalejeme na ovocie.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára