9. decembra 2009

Ľahká mandarínková torta

125 g mäkkého masla., 120 g práškového cukru., 3 vajcia., 150 g hladkej múky., balíček zlatého klasu., 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva.,
Na náplň: 375 g odkvapkaných zaváraných mandaríniek., kompótová šťava., 2 balíčky číreho tortového želé.,
Na krém: 25é g čerstvého smotanového syra., 2 KL citrónovej arómy., 375 ml smotany na šľahanie., 2 zarovnané PL práškového cukru., 1 a 1/2 balíčka smeta fixu., 
Na potrenie: 125 ml smotany na šľahanie., 1/2 balíčka smeta fixu., 
Na posypanie a ozdobenie: zvyšok rozdrobeného korpusu., zvyšné zavárané mandarínky., 
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, práškový cukor a vajcia elektrickým ručným šľahačom do peny. Múku zmiešame so zlatým klasom a kypriacim práškom do pečiva a preosejeme do vyšľahanej hmoty. Všetko dôkladne premiešame. Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm, vyloženej papierom na pečenie a uhladíme do roviny. Pečieme v rozohriatej rúre. Po upečení stiahneme z korpusu papier na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus dvakrát prerežeme. Vrchnú časť korpusu najemno rozdrobíme, spodnú časť korpusu vložíme do tortovej formy. 
Na náplň si pripravíme tortové želé podľa návodu na obale, použijeme šťavu z kompótu. Do teplého želé primiešame 3/4 mandaríniek a zmes nalejeme na korpus umiestnený vo forme. Prikryjeme druhým plátom korpusu a opatrne pritlačíme. Tortu dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Na prípravu krému v nádobe dôkladne rozmiešame citrónovú arómu so syrom typu lučina. smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a smeta fixom elektrickým ručným šľahačom a opatrne primiešame do syrového krému. Potom do krému primiešame polovicu rozdrobeného korpusu. Krém rovnomerne natrieme na tortu vo forme a opatrne odstránime rám formy. Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie so smeta fixom a potrieme ňou okraje torty. Tortu posypeme zvyšným rozdrobeným korpusom a ozdobíme zvyšnými mandarínkami.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára