9. decembra 2009

Torta so škoricovými hviezdičkami

7 žĺtkov., 100 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 5 kvapiek citrónovej arómy alebo 1/2 KL sušenej citrónovej kôry., 7 bielkov., vrchovatá PL škorice., 100 g cukru., 180 g hladkej múky., 
Na náplň: 500 ml smotany na šľahanie., 200 g horkej čokolády., 2 balíčky smeta fixu., 
Na pokvapkanie: trochu koňaku.,
Na potretie: 250 g marhuľovej marmelády., 
Na polevu a ozdobenie: 2 tmavé polevy., 
Na posypanie: balíček škoricového cukru.,
Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilínovým cukrom a arómou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni až dosiahneme krémovú konzistenciu. Bielka ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni so škoricou a cukrom do tuha. Sneh vmiešame do žĺtkovej hmoty a opatrne zľahka ručne premiešame. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Dáme do rúry piecť. 
Na prípravu náplne necháme zovrieť smotanu na šľahanie a odstavíme z platne. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a miešame, kým sa nerozpustí. Hmotu dáme do chladničky asi na 3 hodiny vychladiť. Vychladnutý korpus trikrát pozdĺžne rozkrojíme a pokvapkáme koňakom. Vychladnutú čokoládovú smotanu vyšľaháme so smeta fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Tortu potrieme vyšľahanou náplňou a dáme do chladničky vychladiť. Vrch torty a boky potrieme marmeládou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a ňou tortu potrieme. Menšie množstvo polevy nanesieme v tenkej vrstve na potravinársku fóliu a necháme stuhnúť. Horúcou formičkou, ktorú sme predtým zahriali v horúcej vode, vykrajujeme hviezdičky. Hviezdičky prilepíme polevou na tortu ako ozdoby a posypeme škoricovým cukrom.    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára